Andreas sjukanmälde sig på morgonen och Nikki var lite krasslig och var med på bänken som backup om det var kris. Johannes L och Hugoson ställde upp på kort varsel.
Laget: Hampus - Kalle, Johan, Kevin, Hultenius - Ole, Petter, Jocke Ekblom - Fremling, Ferna, Jompa
På bänken: Christian, Johannes L, Hugoson, Nikki
Styrsö ställde upp med sitt starkaste lag och det är nog inte något lag i vår serie som kan ha en sådan startelva.
Styrsö tog tag i spelet och pressade på. Vi stog upp bra och hade ett par kontringar. Styrsö kom runt på högerkanten och slog in ett inlägg där deras forward ostört nickade en bit utanför. Efter ca 15 minuter tar vi över matchen något. Vi kommer på vår vänsterkant och vänder spelet till Ole som strax utanför straffområdet skjuter en meter utanför bortre stolpe. Vi har en bra period nu där Fremling är sånär att hinna först på en framspelning.
Styrsö kommer ibland med fart och skapar chanser utan att de blir riktigt farliga. De får en frispark en bit utanför straffområdet och slår den bra över muren men Hampus gör en bra räddning. Sista kvarten tar Styrsö över spelet igen men vi har farliga kontringar. Fremling bryter in från vänsterkanten och spelar fri Jompa. Jompa skjuter men målvakten räddar och han hinner ta returen precis innan Jompa som slänger sig fram. I slutminuterna av första halvlek missar vi ett långt uppspel och på omställningen slår Styrsö bollen över backlinjen och Stryrös forward hinner bollen före Hampus och kan runda honom och gör 1-0 till Styrsö.
0-1 i paus efter en halvlek där Styrsö varit det något bättre laget men vi har haft minst lika många målchanser.
Andra halvlek backar Styrsö något. Vi tillåts styra något men Styrsö har bra koll och vi skapar väldigt lite. Styrsö ställer om ibland och kommer med mycket folk med fart. Styrsö kommer i en omställning på deras högerkant och slår ett inlägg mot bortre delen, Hampus missbedömer något och krockar med Kalle och deras spelare har öppet mål från dålig vinkel men gör inget misstag. Med dryga kvarten kvar kommer två olycksminuter. Först får Styrsö en frispark från höger. De vinner nickduellen vid bortre ytan och nickar den mot främre stolpe där en Styrsöspelare är helt fri och gör mål. Väldigt misstänkt offside men samtidigt är vår markering obefintlig. Två minuter senare kommer en långboll som Kevin fightas med deras forward. Bollen dimper ner hos Johan som skall spela hem till Hampus men får ingen träff och Styrsös forward gör inget misstag fri med Hampus.
Nu är det godnatt. Vi har tvingas göra ett par byten, dels Kalle som fick en smäll i huvudet i samband med hans krock med Hampus vid 0-2 målet dels Petter som fick en lårkaka och kramp på Hultenius först och Jocke Ekblom sedan. När Fremling får kramp de sista 10 kommer Nikki in (Hultenius kom tillbaka i samband med Ekbloms kramp).
Vi gör ett sista ryck med Christian på topp och Ferna bakom honom. Johan slår in bollen i straffområdet och Christian tar kampen med deras mittback och bollen ramlar ner bakom där Jompa är först och skjuter in 1-4. Två minuter senare får vi en frispark som Nikki tar från höger, den nicks bort men kommer tillbaka och han slår in den igen och Ferna kommer först och gör vårt andra mål.
Vi förlorar mot ett Styrsö som var det bästa laget vi har mött i serien i år. En mycket bra division 6 match enligt mitt tycke.
Nu skall vi ladda våra batterier i Munkedal under helgen och göra en bra höst.